90/12/29
1:11 ع
بدون شک یکی از بزرگترین و معروفترین حامیان اسرائیل شرکت نایک هست….این شرکت کمک های زیادی را برای اسرائیل متحمل شده و جایزه 50 ساله اسرائیل را گرفته است
در حالیکه هنوز زمان زیادی از تولید توپ های منقش به اسامی مقدس اسلامی ویژه مسابقه های جام جهانی سال 2010 فوتبال در آفریقای جنوبی نگذشته، این بار شرکت "نایک" تولید کننده لوازم ورزشی، اسم جلاله "الله" را روی کفش های جدید خود قرار داده است.
به گزارش ایرنا، به دنبال حملات غرب به پیامبر اکرم (ص) و انتشار کاریکاتورهای موهن و پخش فیلم موهن نسبت به قرآن کریم، این بار یکی از شرکت های مشهور کفش ورزشی در جهان به نام "نایک" به اسم جلاله "الله" توهین کرده است.
بنابر گزارش شبکه خبری عرب آنلاین، غرب اقدامات مختلفی را برای اهانت و خدشه دار کردن چهره اسلام انجام می دهند، به طوری که از حمله به مسلمانان، پیامبر(ص) و قرآن، این بار پا را فراتر گذاشته و به اهانت به خداون سبحان اقدام کرده اند.
از سوی دیگر، کشور هلند نیز در ادامه اقدامات اسلام ستیزانه خود، تصمیم دارد به زودی فیلم کارتونی درباره همسران حضرت محمد(ص) را که حاوی صحنه های زشت و شنیع است، پخش کند.
90/12/28
8:40 ع
پرسش فلسفه حجاب در اسلام چیست؟
براى روشن شدن فلسفه حجاب زن و راز تفاوت آن با پوشش مردان، توجه به مطالب ذیل لازم است:
1- توجه به رابطه پوشش با فرهنگ دینى
بر اساس فرهنگ اسلامى، انسان موجودى است که براى رسیدن به کمال و معنویّت خلق گردیده است.
اسلام با تنظیم و تعدیل غرایز به ویژه غریزه جنسى و توجه به هر یک از آنها در حدّ نیاز طبیعى، سبب شکوفایى همه استعدادهاى انسان شده و او را به سوى کمال سوق داده است.
پوشش مناسب براى زن و مرد عامل مهمى در تعدیل و تنظیم این غریزه است.
2- توجه به ساختار فیزیولوژى انسان
نوع پوشش زن و تفاوت آن با لباس مرد رابطهاى مستقیم با تفاوتهاى جسمى و روحى زن و مرد دارد.
در تحقیقات علمى در مورد فیزیولوژى و نیز روانشناسى زن و مرد ثابت شده که مردان نسبت به محرّکهاى چشمىِ شهوتانگیز حساس ترند و چون تأثیر حس بینایى زیادتر است و چشم از فاصله دور و میدان وسیعى قادر به دیدن است، از سوى دیگر ترشّح هورمونها در مرد صورتى یکنواخت و بدون انقطاع دارد، مردان به صورتى گسترده تحت تأثیر محرّکهاى شهوانى قرار مىگیرند اما زنان نسبت به حس لمس و درد حساس ترند و به محرّکهاى حسى پاسخ مىدهند. حس لامسه بروز زیادى ندارد و فعالیتش محدود به تماس نزدیک است.
از این گذشته چون هورمونهاى جنسى زن به صورت دورهاى ترشح مىشوند و به طور متفاوت عمل مىکنند، تأثیر محرّکهاى شهوانى بر زن صورتى بسیار محدود دارد و نسبت به مردان بسیار کمتر است.
با توجه به مطالب فوق مىتوان گفت: حجاب در اسلام از یک مسئله کلّى و اساسى ریشه گرفته است. اسلام مىخواهد انواع التذاذهاى جنسى (چه بصرى و لمسى و چه نوع دیگر) به محیط خانواده و در چهارچوب شرع و قانون اختصاص یابد و اجتماع تنها براى کار و فعالیت باشد، بر خلاف سیستم غربى که حضور در جامعه را با لذت جویى جنسى به هم مىآمیزد و تعدیل و تنظیم امور جنسى را به هم مىریزد.
اسلام قائل به تفکیک میان این دو محیط است و براى تأمین این هدف، پوشش و حجاب را توصیه نموده است، زیرا بى بند و بارى در پوشش به معناى عدم ضابطه در تحریک غریزه و عدم محدودیت در رابطه جنسى است که آثار شوم آن بر کسى پوشیده نیست
چهل حدیث درباره پوشش زن و مرد
1- امام على علیه السّلام فرموده اند : پوشیده و محفوظ داشتن زن مایه آسایش بیشتر و دوام زیبایى اوست . غرر الحکم(5820)
2- امام صادق علیه السلام می فرمایند: حجاب زن برای طراوت و زیبایی اش مفیدتر می باشد. ( المستدرک، ج5)
3- امیرالمومنین علیه السلام در وصیت خود به امام حسن مجتبی علیه السلام فرمود:«با پوشش و حجابی که برای همسرانت قرار میدهی، چشم آنان را از هوس و حرام بازمیداری، چرا که حجاب برای آنها ثبات بیشتری به ارمغان می آورد. از خروج بیحساب و بیرویه زنان جلوگیری کن، زیرا مفاسدی دارد؛ و اگر میتوانی، کاری کن که همسرانت غیر از تو را نشناسند و با مردان رفت و آمد نداشته باشند
4- حضرت موسی بن جعفر علیه السلام از پدران گرامیش از حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام نقل فرمود که: روزی شخص نابینایی اجازه ورود خواست. فاطمه علیهاسلام برخاست و چادر به سر کرد. رسول خدا فرمود:« چرا از او رو میگیری، او که تو را نمیبیند؟» فاطمه عرض کرد:« او مرا نمیبیند، اما من که او را می بینم. و او اگر چه مرا نمیبیند ولی بوی مرا که حس میکند
5- رسول خدا(ص) از حضرت جبرئیل(ع) سوال نمود که آیا فرشتگان خنده و گریه دارند؟ جبرئیل فرمود: بله. (یکی از آنجاهایی که فرشتگان میخندند) زمانی است که زن بیحجابی و بدحجابی میمیرد، و بستگان او را در قبر میگذارند و روی آن زن را با خشت و خاک میپوشانند تا بدنش دیده نشود. فرشتگان میخندند و میگویند: تا وقتی که جوان بود و با دیدنش هر کسی را تحریک میکرد و به گناه میانداخت(پدر و برادر و شوهرش و...از خود غیرت نشان ندادند) و او را نپوشاندند، ولی اکنون که مرده و همه از دیدنش نفرت دارند او را میپوشانند.
6- در یک روز بارانی حضرت علی(علیهالسلام) با پیامبر(صلیاللهعلیهوآله) در بقیع بودند که زنی سوار بر الاغ از آنجا عبور میکرد. ناگهان پای الاغ در چالهای فرو رفت و زن از بالای آن به زیر افتاد. رسول خدا به سرعت روی خود را برگرداند. حاضران به رسول خدا گفتند این زن شلوار به تن دارد. حضرت سه بار فرمود: خداوند زنان شلوار پوش را رحمت کند. سپس فرمودند: ای مردم! شلوار را به عنوان پوشش برگزینید؛ چرا که از پوشانندهترین لباسهای شماست. و بهوسیلهی آن از زنان خود به هنگام خروج آنان از منزل محافظت کنید. (البته باید توجه داشت که پیامبر، شلوار را به عنوان مکمل پوشش مطرح کردند، نه جایگزین پوشش!)
7- پیامبر فرموده اند:خدا مردانی را که شبیه زن میشوند و زنانی را که خود را شبیه مرد قرارمیدهند ، نفرین کرده است.
8- رسول خدا(ص) فرمودند:سه گروه، هرگز داخل بهشت نمیشوند :1- زنی که خود را درلباس وحرکات وامور دیگر شبیه مرد سازد و...
9- امام علی علیه السلام می فرماید: بهترین لباس ؛ لباسی است که تو را از خدا به خود مشغول نسازد.
10- در حدیث قدسی آمده است :به بندگانم بگوئیدبه لباس دشمنانم در نیایند و خود را شبیه دشمنان من نکنند که در این صورت آنها هم دشمنان من خواهند بود
«و تو ای خواهر دینی ام: چادر سیاهی که تو را احاطه کرده است ازخون سرخ من کوبنده تر است.»
(شهید عبدالله محمودی)
«خواهرم: محجوب باش و باتقوا، که شمایید که دشمن را با چادرسیاهتان و تقوایتان می کشید.» «حجاب تو سنگر تو است، تو از داخل حجاب دشمن را می بینی و دشمن تو را نمی بیند.»
(سردار شهید رحیم آنجفی)
«حفظ حجاب هم چون جهاد در راه خداست.»
(شهید محمد کریم غفرانی)
«خواهرم: از بی حجابی است اگر عمر گل کم است نهفته باش و همیشه گل باش.»
(شهید حمید رضا نظام)
«از تمامی خواهرانم می خواهم که حجاب این لباس رزم را حافظ باشند.»
(شهید سید محمد تقی میرغفوریان )
«خواهرم: هم چون زینب باش و در سنگر حجابت به اسلام خدمت کن.»
(طلبه شهید محمد جواد نوبختی )
امام خمینی : هر چه را که خدا دستور فرموده است چه برای زن و چه برای مرد برای این است که آن ارزشهای واقعی که شما دارید و ممکن است به وسوسه های شیطانی و یا دست های فاسد استعمار پایمال شوند این ارزشها زنده بشوند. صلاح و فساد یک جامعه از صلاح و فساد زنان در آن نشأت می گیرد.
استاد مطهری : اگر رعایت پاره ای مصالح اجتماعی، زن یا مرد را مقید سازد که از معاشرت، روش خاصی ر ا اتخاذ کنند و طوری راه بروند که آرامش دیگران را بر هم نزنند و تعادل اخلاقی را از بین نبرند، چنین مطلبی را زندانی کردن یا بردگی نمی توان نامید و آنرا منافی حیثیت انسان و اصل آزادی فرد دانست.
استاد رحیم پور ازغدی : اگر اسلام به زن می گوید حجاب داشته باشد می خواهد زن در جامعه حضور داشته باشد البته حضور انسانی، نه مؤنث.
سالی کلاین : در حقیقت آنچه به دست آمد آزادی زیاد زنان نبوده بلکه مشروعیت بخشیدن زیاد بی بند و باری مردان بوده.
ایمانوئل کانت : در عشق جنسی، معشوق را تنها به دید یک شی اشتها آور می نگرد. به محض اینکه معشوق در اختیار قرار گرفته شد و آن رغبت آرام گرفت، دیگر دور انداخته می شود، مثل دور انداختن لیموئی که کاملا مکیده شده یعنی رابطه جنسی به تنهایی و بدون عشق تحقیر طبیعت انسانی است.
دیوید هیوم : پاکدامنی ضامن بقای مقام پدری مردان برای فرزندانشان می باشد.
ژان ژاک روسو : شبیه شدن زنان به مردان، باعث تسلط مردان بر آنها می شود.
جرجی زیدان : اگر مقصود از حجاب، پوشانیدن تن و بدن است، این وضعیت پیش از اسلام و حتی پیش از ظهور و دیانت مسیح معمول بوده و دیانت مسیح هم تغییری در آن نداده و تا اواخر قرون وسطی در اروپا معمول بوده و آثار آن هنوز در خود اروپا باقی مانده است.
چارلی چاپلین : برهنگی بیماری عصر ماست، به گمان من تن عریان تو باید از آن کسی باشد که روح عریانش از آن توست
90/12/28
8:6 ع
چرا بهائیان را نجس می دانیم؟ از نظراسلام دوستی و معاشرت با آنها چه حکمی دارد؟
الف. نجاست بهائیان
مطابق آیه شریفه «یا اَیُّهاالَّذینَ آمَنوا إِنَّما المُشرِکونَ نَجَسٌ»(1) و روایات متعدد، نظیرروایت امام صادق که می فرماید: «مَن نَصَبَ دیناً غَیرَ دینِ المُؤمِنین[اسلام] فَهُوَ مُُشرِکٌ» (2).
بهائیان به دلیل عقاید ضاله و شرک آلود خویش، نجس می باشند؛ زیرا آنان از یک سو مدعی الوهیت و نبوت باب وبهاء بوده و منکرخاتمیت نبی مکرم اسلام هستند(3) و از سوی دیگرمنکراحکام ضروری دین مثل نماز، روزه و... بوده و دین اسلام را منسوخ می دانند(4) و به علاوه، نه تنها منکروجود نازنین حضرت بقیة الله الاعظم هستند، بلکه دشمن او نیز می باشند. درنتیجه به خاطراین عقاید آنها از منظرهمه مسلمانا براساس آموزه های اسلامی کسی که منکرخدا باشد، یا برای خداوند متعال شریک قائل باشد و یا اینکه پیامبری حضرت خاتم الانبیاء محمدبن عبدالله(ع) را قبول نداشته و یا یکی از ضروریات دین مبین اسلام را منکرشود، کافربوده و کافرهم نجس است.
ن کافرو نجس اند.
چنانکه شورای فقه اسلامی درپنجمین اجلاس کنفرانس سران اسلامی سال 1987 میلادی(1365شمسی) که درکویت برگزارشد، ضمن بررسی همه جانبه ادعاهای باب و بهاء و اظهارات کفرآمیز آنها، فرقه ضاله بهائیت را تکفیرکرد و نظرخود را درباره این فرقه ضاله چنین بیا نمود:
«واجب است گروه های اسلامی درتمامی نقاط جهان، خطراین گروه و جریان الحادی را که دستیابی به اسلام را درابعاد اعتقادات، احکام شریعت و حیات طیبه اسلامی مورد هجمه قرارداده است با تمام امکانات خود از بین ببرند.»
و مقرر دارد: «آنچه را که بهاء الله ادعا کرده از رسالت و نزول وحی و... تغییراتی را که به وجود آورده و درفروع دین به تواترثابت شده است، انکارضروریات و مسلمات دین به شمارمی رود و منکراین ضروریات به اجماع همه مسلمانان، مشمول احکام کفارمی شود(5)».
مجمع پژوهش های اسلامی دانشگاه اسلامی الازهر مصرنیز با ارائه گزارشی، فرقه بهائیت را خدمتگزار صهیونیست و استعمارغرب، و عمل آنان را انتشارفتنه و آشوب میان امت اسلامی دانسته و با صدور فتوایی اعلام می نماید:
«بهائیت به هیچ وجه یک دین یا مذهب آسمانی نیست و اعتقادات آن از هرگونه تعالیم دینی به دوراست و پیروان آن همگی گمراه و منحرف هستند هرکس دارای تفکربهائی باشد کافراست(6)».
همچنین دارالافتاء الازهردرفتوایی اعلام می کند:
«بهائیت یک فرقه و گروه مرتد از اسلام است، درست نیست که به آن ایمان آورد و با آنها مشارکت نمود و نسبت به ایجاد جمعیت ها و مؤسساتی که ایجاد می کنند نباید بی تفاوت بود و چشم پوشید. این به آن سبب است که آنها براساس عقیده به حلول و تشریع غیراز آنچه خداوند نازل کرده و ادعای نبوت و حتی ادعای الوهیت به وجود آمده اند(7).»
از منظرفقهای شیعه و مراجع عظام تقلید نیز فرقه گمراه بهائیت کافرو محکوم به نجاست می باشند. که درادامه همین پرسش تعدادی از فتاوای مراجع عظام تقلید ارائه گردد.
ب. دوستی با بهائیان
درآموزه های اسلامی از دوستی با کفار، نهی گردیده است. درقرآن با هشدارهای قاطعانه ای برمی خوریم که می فرماید: «لَّا یَتَّخِذِ المُؤمِنونَ الکافِرینَ أَولِیاء مِن دونِ المُؤمِنینَ وَ مَن یَفعَل ذَلکَ فَلَیسَ مِن اللهِ فی شَی ءٍ(8) ؛ مؤمنان نباید کافران را به جای مؤمنان به دوستی بگیرند و هرکه چنین کند درهیچ چیز[او را] از [دوستی] خدا [بهره ای] نیست».
براین اساس دوستی و معاشرت با بهائیان جایز نیست، زیرا همانگونه که گذشت بهائی کافرو نجس است.
درحقیقت نجاست کافران و مشرکین یک نوع آلودگی باطنی و معنوی است که آثارآن به جسم آنها نیز سرایت کرده و فایده مهم پرهیز از آنها حفظ عقاید و اخلاق جامعه می باشد. خصوصاً افرادی که از توانایی دینی بالائی برخوردارنبوده و با آمیزش و معاشرت با افراد منحرف و گمراه تحت تأثیرقرارگرفته و منحرف می شوند. براین اساس معاشرت بدون ضابطه با آنان مشکلات فکری و اعتقادی را به همراه خواهد داشت.
امیرالمؤمنین علی (علیه السلام) می فرمایند: «فاعملوا ان الهالک من هلک دینه والحریب من حرب دینه(9)؛ و بدانید که از میان رفته، کسی است که دینش از دست برود و دزد زده و بی چیز کسی است که دینش را از او ربوده باشند». به همین دلیل مصلحین و دلسوزان به افراد معمولی سفارش می کنند که از معاشرت با افراد گمراه و منحرف دوری کنند تا از انحراف و گمراهی محفوظ باشند. البته این سخن بدان معنا نیست که هیچ کس هسچ مراوده ای با کفارنداشته باشد بلکه ارتباط عالمان و اندیشمندان دینی با دانشمندان کفارامری مطلوب و چه بسا ضروری است؛ زیرااین مراوده نه تنهت تأثیری درعقاید علما و دانشمندان به وجود نمی آورد بلکه آنان می توانند با شیوه ها و دستورالعمل های خاص که دراسلام بدان سفارش شده است به تغییرافکاردانشمندان کافرو نیز ترویج عقاید اسلامی اقدام نمایند.
برخی فتاوا
جهت آشنائی بیشتربا نظرات فقهی مراجع عظام تقلید پیرامون حکم دوستی و معاشرت با فرقه ضاله بهائیت، تعدادی از فتاوا ارائه می گردد:
1.حضرت امام خمینی (ره)؛
«هرنوع معامله و خرید و فروش و غیره با بهائیان حرام است(10).»
2. آیة الله فاضل لنکرانی؛
«فرقه گمراه بهائیت محکوم به نجاست هستند و معامله و خرید و فروش با آنان اگرموجب تقویتشان شود حرام است و درصورت تماس آنها با غذاها و خوراکی ها مراعات مسائل طهارت واجب است و رابطه با آنها درصورتی که تحت تأثیرسخنان و عقاید باطل آنها واقع شود جایز نیست، بنابراین باید خیلی مواظب باشید و اگرنمی توانید او را ارشاد به دین اسلام نمایید بهتراست ارتباط در حد یک احوالپرسی بیشترنباشد(11)».
3. آیة الله مکارم شیرازی؛
«رفت و آمد و دوستی با اعضای فرقه ضاله جایز نیست مگراینکه امید هدایت آنها برود(12).»
4. آیة الله خامنه ای؛
س 328: لطفاً به سؤالات زیرپاسخ فرمائید:
1)معاشرت و همنشینی و دست دادن دانش آموزان مسلمان با دانش آموزان پیرو فرقه گمراه بهائیت، اعم از اینکه دخترباشند یا پسر، مکلف باشند یا غیرمکلف، درداخل مدرسه یا خارج از آن، دردوران ابتدایی، متوسطه و پیش دانشگاهی چه حکمی دارد؟
2) رفتاراستادان و مربیان با دانش آموزانی که بهائی بودن خود را آشکارمی کنند و یا یقین داریم که بهائی هستند، چگونه باید باشد؟
3) استفاده از وسایلی که همه دانش آموزان از آنها استفاده می کنند مانند: شیرآب آشامیدنی، شیرتوالت و آفتابه آن، صابون و مانند آن، با اینکه علم به مرطوب بودن دست و بدن داریم، چه حکمی دارد؟
ج. همه پیروان فرقه گمراه بهائیت محکوم به نجاست هستند و درصورت تماس آنها با چیزی، مراعات مسائل طهارت دررابطه با آنها، نسبت به اموری که مشروط به طهارت است، واجب است. ولی رفتارمدیران و معلمان و مربیان با دانش آموزان بهائی باید براساس مقررات قانونی و اخلاق اسلامی باشد.
س329.خواهشمندیم تکلیف مؤمنین را دربرخورد با فرقه گمراه بهائیت و آثار حضور پیروان آن درمیان جامعه اسلامی، بیان فرمائید.
ج. همه مؤمنین باید با حیله ها و مفاسد فرقه گمراه بهائیت مقابله نموده و از انحراف و پیوستن دیگران به آن جلوگیری کنند.
س330. گاهی بعضی از پیروان فرقه گمراه بهائیت برای ما غذا یا چیز دیگری می آورند، آیا استفاده از آنها برای ما جایز است؟
ج. از هرگونه معاشرت با این فرقه ضاله مضله، اجتناب نمائید.
س331. بهائیان بسیاری دراینجا درکنارما زندگی می کنند که رفت و آمد زیادی درخانه های ما دارند. عده ای می گویند که بهائی ها نجس هستند و عده ای هم آنها را پاک می دانند. این گروه از بهائی ها اخلاق خوبی از خود آشکارمی کنند، آیا آنها نجس هستند یا پاک؟
ج. آنها نجس و دشمن دین و ایمان شما هستند، پس فرزندان عزیزم جداً از آنها بپرهیزید(13)
حضرت آیت الله بهجت
سوالها :
1- معامله با بهائی ها اگر موجب تقویت آنها از نظر اقتصادی شود چه صورت دارد ؟
جواب :معامله با بهائی مطلقا جائز نیست
از آنجا که در شهرستان مرودشت استان فارس تعداد کمی از بهائیان به شغل مغازه داری مشغول شده اند و مردم روزانه با آنها معاشرت و به داد ستد می پردازند لذا از محضر جنابعالی استدعا می رود به سوالات زیر پاسخ نمائید
1- آیا بهائیان مسلمان هستند و یا کافر و نجس ؟
2- حکم سلام و دست دادن با آنها چگونه است؟
3- حکم خرید از مغازه آنها و فروش چیزی به آنها چگونه است ؟
4- آیا بر سر سفره ایشان می توان حاضر شد و از غذای این فرقه ضاله خورد ؟
جواب : نجسند و از معاشرت با آنها پرهیز شود و الله العالم